onsdag 1. januar 2020

Velkommen til vår nye turblogg

Trivelig leir i storskogen på Skottön, padletur Stora Le 2.5.2019
Innlegg v/Steinar.

Nyttårsforsett nr 1 i år var å få i gang vår egen turblogg, primært for å formidle litt om vår padletur i Canada til sommeren. Gjennom denne bloggen vil vi prøve å gi et innblikk i forberedelser, gjennomføring, og formidling av inntrykk fra turen. Her blir det mye informasjon og inspirasjon til alle. Til de som planlegger en lengre tur, men også masse tips for hverdagsfriluftslivet.

Status for forbedredelsene til padleturen er at flybilletter er kjøpt, med avreise 16. juni, og retur 3 måneder seinere.  Base for de siste forbedredelser i Yellowknife er leid. Og vi regner med å legge ut på Store Slavesjø ca 20. juni, hvis vær og føre tillater. Vi håper på at isen ikke blir liggende lenger enn normalt.

Padleruta er spikra, men mye arbeid med detaljkart og påføring av viktig informasjon gjenstår.

Det aller meste av utstyret er på plass og testa. Siste søm på kjøkkenteltet er sydd, mangler bare å tette de gjennomsydde sømmene som ikke er tapet, dvs der innvendige fester og hemper er sydd fast.

Lager også en tarp av lett polyesterstoff som er svart på ene siden og sølvfarget på den andre. Dette skal brukes til henholdsvis samle og reflektere vekk solvarme ved å henmge det opp innvendig i kjøkkenteltet. Knall sol og 25 varmegrader eller mer kan være tøft ute på tundraen uten trær eller annen skygge. Tarpen kan også brukes til å skygge for soveteltet, eller alene som tarp.

I løpet av de neste par månedene skal alt utstyr være ferdig lagd eller innkjøpt.

Plan for sikkerhet og nødprosedyrer skal gjøres ferdig sammen med teamet her hjemme. All kommunikasjon må foregå via satelitt, dvs meldinger og tale med Garmin Inreach eller satelittelefon. Så fort vi forlater Yellowknife så er vi uten mobil- eller nettdekning.

Vi har ingen kiosk eller butikk på ruta før vi etter 1600 km kommer til Baker Lake. Så vi bør få med oss alt vi trenger, og ikke glemme noe fra start.

Tidlig på våren skal vi ha en "generalprøve" med en liten tur, kanskje på Stora Le igjen ?, der vi har med alt som skal med til Canada. Vi skal også pakke med tilsvarende vekta og volumet av maten, så vi får en ralistisk gjennomkjøring av pakking og padling av kanoen slik den blir når li legger ut på Store Slavesjø - den 9. største innsjøen i verden, 48 mil lang og 2 til 11 mil bred.



1 kommentar: