søndag 8. mars 2020

Canada meis

Jeg har grubla mye på de siste detaljene for å gjøre ferdig pakkrammen til bæring av både kano og baggasje. Det enkleste er ofte det beste - men det sitter like ofte veldig langt inne.




Ei reim rundt kanoen, festa til hver ende av bære-åka var det som mangla. Kanoen veier bare 20 kilo, men ikke grei å bære alene uten noe bæresystem. Til nå har vi stort sett båret den sammen, og da er det begrenset hvor stor og tung sekk det er greit å ha på i tillegg. Vekta blir feilplassert, og sekken kommer i veien. Men når tyngdepunktet kommer rett ned på bæremeisen, så er det bare å lesse på 10-15 kg i tillegg.

Hadde vi hatt dette systemet i sommer, på turen fra Sulitjelma til Arjeplog, så ville vi spart ei runde for hver bæring. Pakksekken til kanoen er ikke akkurat noe bærevennlig kolli, så den er jeg uvenn med! Jeg har brukt mye tid på utvikling av noe bedre, for god logistikk blir avgjørende for å gjennomføre Canada 2020.


 Enkle stropper som er raske å montere/demontere. Hvis det er kort padling mellom bæringene kan sekk og åk bare sitte på. Flere detaljer om sekken og åket kan du finne i et innlegg om prøvepakking.



Flere mindre sekker og bagger skal enklest mulig festes til og løsnes fra pakkrammen. Med ca 50 bære etapper, og tre vender per etappe, og ofte oppdeling av etappene, så blir det mye av og pålessing.

Utallige ideer med nye remmer, stoff, nett og  ulike spenner har blitt forkastet. Men løsningen var snublende nær. De gamle Norrøna sekkene hadde flere remmer, også ekstra remmer til sovepose og liggeunderlag. Nå får de over 40 år gamle grå remmene en viktig rolle på Canada turen. Egentlig, så har jeg vel aldri hatt bedre remmer på noe utstyr - solide, enle og holdbare.



Fire remmer, to vertikalt og to horisontalt, festet i begge ender med en original triglide stålspenne. De svarte remmene øverst er til bæreåk og evt årer, fiskestenger og annet langt. Pakkramma blir med frem og tilbake, minst 3 turer, for hver etappe over land til neste vann. 3 store vanntette sealline sekker blir jobben for den andre i teamet. Hvem som bærer hva blir avgjort av sekkevekt og dagsform.



Her er både en 75 liters bag og en 40 liters bag festet til rammen. Blir ei bra bør når begge er fylt med mat og kjøkkeutstyr


 De gamle grå remmene fra Norrøna  kommer til nytte i ny form. Det enkleste er ofte det beste.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar