Også årets luftetur blir innenlands. Tre uker langs elver og bekker i indre Finnmark. Opp Anarjohka til Bosmiidjavrrit, over vannskillet og ned Bavttajohka og Karasjohka.
Vi forenkler maten, ved å ikke bake brød i år, og har alt klart til kun å rehydrere med varmt vann. Vi prøver ut to nye middagsretter, elggryte og reinsgryte, sammen med vår vri på pasta bolognese og Chili con carne, alt lagd fra bunnen, tørka og vakumpakka selv. Åtte middager trenger fisk i tillegg til potetstappe og tørka grønsaker som er med.
Starter en tidlig med en oversiktlig plan over ingredienser, så er det bare å fylle noen glass om send, og samle opp til alt kan komponeres til ferdigretter.
Vi tar med ferdigpakker til halvparten av lunsjene, som fylles på mat-termos ved frokost, som består av byggryn, grønsaker og tørka kjøtt. I tillegg har vi noe Rørosflatbrød og Leksand knekkebrød, skiva kvitost, honning, fenalår (vakumpakka små biter) og majones.
Resten av lunsjene blir som frokost: Havregrynsblanding (pakka i porsjonsposer) med rosiner, valnøtter, helmelkspulver og en skvett smørolje, samt kanel og sukker. Litt tørka bær og frukt til smaksvariasjon. Og så håper vi på å fine noen multer til både grøt og dessert. Har med et par pakker vaniljesaus (uten koking) og tørrmelk.
Vi beregner 500g tørrmat pr pers, pr dag, totalt 21 kg. Så håper vi å få noe fisk i tillegg.
Vi pakker i 3 vanntette pakkposer, med likt innhold. En for hver uke. Enkelt å holde styr på.
Ferdig pakka i tre poser på ca 7 kg hver. Brukes i nummerert rekkefølge :-)
Så da er vi ferdige med matlaginga for ferien, bare fiskinga gjenstår :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar